Metoda “Accidentul”- readusă la viață de hoți. Învață cum să nu cazi în plasa lor

39

În urmă cu o săptămână, poliţiştii din Cluj au destructurat un grup infracţional specializat în comiterea de înşelăciuni prin metoda “Accidentul”. Deşi 4 persoane au ajuns după gratii, se pare că mai sunt şi alţi escroci gata să profite de vulnerabilităţile clujenilor.

Astfel, la data de 26 noiembrie 2017, în jurul orelor 14:42, o femeie de 73 de ani, din Cluj-Napoca, a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca, despre faptul că, în intervalul orar 11:30-12:00, persoane necunoscute, apelând numărul său de telefon au încercat să o inducă în eroare şi să o convingă că vorbește cu fratele ei care a suferit un accident. Întrucât femeia a avut dubii în legatură cu cele transmise, a închis telefonul.

Tot în 26 noiembrie 2017, în jurul orelor 14:02, o femeie de 89 de ani, din Cluj-Napoca, a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca, despre faptul că în jurul orei 12:00, persoane necunoscute, apelând numărul său de telefon, au încercat să o inducă în eroare şi să o convingă că vorbește cu fiul ei care a suferit un accident, însă aceasta a raspuns că nu are bani şi a închis telefonul.

Nu a fost creat nici un prejudiciu. În baza sesizării, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă la înșelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Metoda “Accidentul” – Varianta 1 

Alo? Bună ziua, sunt doctorul … de la Unitatea de primiri urgențe … Fiul/fiica dumneavoastră a comis un accident rutier grav, a lovit pe trecerea de pietoni doi copii care acum se află în operație. Materialele necesare intervenției trebuie cumpărate și costă 7000 de lei. Dacă doriți ca fiul/fiica dumneavoastră să scape de închisoare, eu o trimit pe asistenta mea la dumneavoastră să-i dați banii …

ATENȚIE … CEL CARE SUNĂ VĂ ȚINE LA TELEFON PÂNĂ DAȚI BANII. ÎNTRERUPEȚI CONVORBIREA ȘI SUNAȚI-VĂ FIUL/FIICA. NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI! Intervențiile medicale de urgență sunt gratuite iar achitarea contravalorii materialelor medicale NU înlătură răspunderea penală.

Metoda “Accidentul” – Varianta 2

Alo? Bună ziua, sunt avocatul fiului/fiicei dumneavoastră. A comis un accident rutier grav. A lovit cu mașina o femeie și un copil pe trecerea de pietoni și este reținut la poliție acum. Eu îl reprezint și am vorbit cu soțul victimei și dacă achitați 9000 de lei nu va depune plângere împotriva lui/ei. De dumneavoastră depinde acum dacă va face sau nu pușcărie. Dați banii și va scăpa.

ATENȚIE … CEL CARE SUNĂ VĂ ȚINE LA TELEFON PÂNĂ DAȚI BANII. ÎNTRERUPEȚI CONVORBIREA ȘI SUNAȚI-VĂ FIUL/FIICA. NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI! Achitarea unei sume de bani în cazul infracțiunilor rutiere NU înlătură răspunderea penală.