HALUCINANT Angajații de la Protecția Copilului au cheltuit banii amărâților pe telefoane la LINIA EROTICĂ

335

Incredibil dar adevărat. Există angajați ai statului cărora nu le e frică nici de lege nici de dumnezeu. Salariații de la Protecția Copilului care se plâng că nu au bani pentru cele necesare îngrijirii celor aflați în grijă au cheltuit sumele alocate pe convorbiri la linii taxate special inclusiv la linia erotică. Totul s-a întâmplat la Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, iar descoperirea a fost făcută de angajații Curții de Conturi.

În curma controlului în care s-a verificat cheltuirea banilor publici în 20016 au fost descoperite mai multe nereguli. Una dintre ele viza folosirea liniilor telefonice ale DGASPC, inclusiv telefoanele mobile, pentru a apela diverse linii taxate, printre care și liniile erotice.

“S-au efectuat plăți, în 2016, peste abonamentul lunar pentru diverse servicii pe mobil, care nu se justifica, neavând legătură cu activitatea instituției (internet tarifat Mobil Extra, servicii cu suprataxă – SMS intensiv în rețea și în alte rețele), divertisment, apeluri și SMS-uri internaționale, apeluri și servicii internet în roming utilizate de salariați care nu au efectuat deplasări externe sau au atribuții pe proiecte de colaborare, în sumă de 28.249 lei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Au fost descoperite nu mai puțin de 365 de abonamente în toată instituția, directorii DGASPC fiind posesorii cu cele mai mari abonamente, cu valori de 50-60 de euro lunar.

Interesant este că acești angajați au protestat la începutul săptămânii pentru că nu și-au luat salariile.