Femeie, prinsă cu petarde la vânzare

309

1320 de petarde avea la vânzare, fără autorizație, o slătineancă. Polițiștii au depistat-o și au invitat-o la secție.

Sărbătorile se apropie, iar tinerii, mai ales, deja s-au apucat să-și procure artificii și petarde. Iar persoanele care doresc să le ofere o gamă cât mai variată de produse sunt destule. Cum nu oricine are drept să vândă articole pirotehnice, polițiștii sunt în această perioadă cu ochii în patru în zonele cu târguri, piețe sau centre comerciale. Așa au depistat sâmbătă o femeie, care este acum cercetată pentru desfășurarea, fără drept, de operațiuni pirotehnice.

“La data de 24 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, desfășurând serviciul de patrulare în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite pe raza localității, au depistat o femeie, de 49 ani, în timp ce oferea spre comercializare, fără drept, articole pirotehnice: 1320 bucăți petarde clasa F1, fără a deține autorizație în acest sens. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor pe bază de proces verbal. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, conform prevederilor Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată”, arată IPJ Olt.

Polițiștii avertizează că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Polițiștii au demarat acțiunea „FOC DE ARTIFICII”. Cei prinși încălcând legea riscă ÎNCHISOARE de la 3 luni la 1 an