A mai apus o stea! O mare actriță o urmează pe Stela Popescu

154

Medicii de la Spitalul Floreasca au anunțat în această dimineață că actrița Cristina Stamate a încetat din viața. Ea avea 71 de ani și a făcut parte din elita scenei românești.

Actriţa Cristina Stamate fusese internată, săptămâna trecută, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, artista fiind dusă la unitatea medicală de un echipaj SMURD.

Potrivit medicilor, Cristina Stamate suferea de mai multe afecțiuni.

Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, la București. Indragita actriță a Teatrului de Revistă „Constantin Tanase” a fost tentată la început să devina medic, apoi avocat, dar n-a fost să fie. A intrat până la urmă la Institutul de Teatru.

Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase in foarte multe spectacole, printre care amintim: “Vivat Revista”, “Hohote in Herastrau”, “Comedie pe Titanic”, “Revista Revistelor”, “Vara nu-i ca iarna”, “Arca lui Nae şi Vasile”, “Bufonii regelui”, “Dai un ban, dar face”, “Idolii femeilor”, “Nimic despre papagali”, “Poftă bună lui Tănase”, “Te aştept diseară pe Lipscani”, “Ura… şi la gară” , “O seara la revista”, “Scandal in paradis”. Cristina Stamate a jucat şi în “Secretul lui Bachus”, un film de comedie din 1984, regizat de Geo Saizescu.