Un gigant american se mută în România. Mii de locuri de muncă oferite de acesta

998

Gigantul mondial condus de cel mai bogat om al Planetei le dă o veste imensă românilor. Compania, deţinută de posesorul a peste 100 de miliarde de dolari, își extinde masiv afacerile în ţara noastră şi se pregăteşte de investiţii extrem de importante. Mai mult, colosul urmează să facă şi angajări semificative într-un domeniu cheie.

Este vorba despre americanii de la Amazon, unul dintre liderii mondiali ai comerţului electronic.  Potrivit capotal.ro, aceştia lucrează deja la amenajarea birourilor din noul lor în centru de dezvoltare din România, în care vor lucra peste 1.300 de angajaţi de la începutul anului viitor. Acesta este amplasat în Globalworth Campus, proiect amplasat în spatele staţiei de metrou Pipera din Bucureşti constă într-o clădirea cu 12 etaje supraterane şi două etaje subterane, rezervate parcărilor, care are o suprafaţă de circa 28.000 mp.

Planul dezvoltatorului prevede să finalizeze un al doilea turn de birouri, identic cu primul, în primele luni din 2018. În total, cele două imobile vor avea o suprafaţă închiriabilă de 56.922 mp care se estimează că vor genera o chirie de 8,9 mil. euro pe an. Proprietarul va încasa de la Amazon circa 2 mil. euro pe an.

Retailerul american Amazon a inaugurat în toamna trecută un centru de dezvoltare şi tehnlogie la Iaşi unde a angajat 400 de persoane. În total, compania are deja peste 1.000 de angajaţi în România și plănuiește să angajeze încă pe atât în zona IT. Amazon este prezent pe piaţa locală de 12 ani. Până la sfârşitul anului trecut, compania a investit peste 40 de milioane de euro în România în dezvoltarea de noi tehnologii. Amazon.com a fost lansat în iulie 1995.