Jandarmi pentru câteva ore

135

Elevii Liceului Tehnologic Izvoarele au fost jandarmi pentru o zi, iar cadrele IJJ Olt le-au „predat ștafeta” pentru câteva ore.

Mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic Izvoarele s-au pregătit ieri pentru profesia pe care doresc s-o urmeze. Ei și-au satisfăcut curiozitățile legate de cariera de jandarm, devenind pentru câteva ore oameni ai legii. Au interacţionat cu jandarmii, au îmbrăcat o parte din echipamentul de intervenţie, experimentând astfel o parte din provocările reale ale acestei profesii.

“Prin participarea la acest program, elevii au petrecut câteva ore în „umbra” jandarmilor, având posibilitatea să observe cum se derulează o zi de lucru în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, cum se pregătesc jandarmii, să înveţe mai multe despre un loc de muncă, competenţele necesare şi responsabilităţile aferente lui. Participanţilor le-au fost prezentate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii din municipiul Slatina, echipamentul, materialele folosite pe timpul executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice şi autospecialele de intervenţie. Au fost prezentate atribuţiile şi misiunile Jandarmeriei Române, condiţiile generale de admitere la instituţiile de învăţământ superior şi postliceal, au fost distribuite materiale informative, preventiv-educative, precum şi  Revista LEGE ŞI ORDINE editată de Jandarmeria Olt.”, declară Claudia Niță, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Acțiunea de ieri s-a desfășurat în cadrul unui proiect educativ.