Cod GALBEN de CEAȚĂ. Polițiștii recomandă ATENȚIE ÎN TRAFIC!

45

Județul Olt se află astăzi sub atenționare nowcasting Cod Galben de ceață. Pentru siguranța traficului rutier, polițiștii sunt prezenți pe drumurile din județ și atenționează șoferii să circule cu atenție.

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Olt astăzi cea de-a doua atenționare nowcasting Cod Galben de ceață, valabilă până la ora 18.00. „Se vor semnala: ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m. Fenomene asociate: burniţă. Observații: Fenomenul se va manifesta pe drumurile naționale și județene”, atenționează meteorologii.

IPJ Olt a avertizat șoferii să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire. Polițiștii rutieri sunt prezenți pe toate drumurile județului pentru siguranța traficului. Ei le recomandă conducătorilor auto:

  • Adoptați o conduită preventivă când conduceți!
  • Nu bruscați comenzile vehiculelor!
  • Înainte de a pleca, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi!
  • De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, pentru a putea frâna în condiții de siguranță
  • Evitați, pe cât posibil, efectuarea manevrei depășirii!