Apa va ajunge la robinetele sătenilor din Lisa și Greci. Stația de epurare, pe terenul spitalului

512

Prin PNDL2, Primăria Schitu a obținut finanțare pentru înființarea sistemului de apă și apă uzată în satele Lisa și Greci. Pentru construirea stației de epurare, administrația locală a preluat un teren de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu- Greci, schimbarea destinației fiind aprobată ieri de către consilierii județeni.

Până în 2020, 46 de comune din Olt vor implementa proiecte de realizare a rețelelor de apă și/sau canalizare, primind bani pentru a aduce la civilizație locuitorii lor, pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Printre acestea, și Schitu. La 7, 49 de milioane de lei  se ridică proiectul Primăriei Schitu privind “Înfiinţare sistem de apă în satele Lisa şi Greci”, proiect demarat deja de autorități. Pentru construirea stației de epurare, primăria a obținut un teren de 3000 de mp, aflat până acum în administrarea Spitalului de Psihiatrie din localitate. CJ Olt a obținut de la Ministerul Sănătății avizul pentru schimbarea destinației din teren aferent spațiilor în care se desfășoară activități medicale, în teren destinat construirii stației de epurare. Iar ieri consilierii județeni și-au dat acordul de principiu în acest sens, schimbarea destinației terenului fiind făcută pe perioadă nedeterminată.

Pe aceeaşi temă:

https://realitateaoltului.ro/2017/07/19/vin-banii-pentru-investitii-afla-cine-va-primi-bani-si-pentru-ce-investitii/

Comuna Schitu a primit finanțare anul acesta prin PNDL 2 pentru cinci proiecte: Înfiinţare sistem de apă în satele Lisa şi Greci, comuna Schitu, judeţul Olt – 7.497.641 lei; Reabilitarea şi modernizarea Şcolii gimnaziale Schitu – 1.366.992,27; Reabilitarea şi modernizarea Şcolii primare Catanele, comuna Schitu, judeţul Olt – 651.528,57 lei; Reabilitarea şi modernizarea Şcolii primare Greci – 1.280.927,90 lei; Reabilitarea şi modernizarea Şcolii primare Lisa – 651.528,57 lei.

3 olteni din 10 se spală la lighean și au WC în fundul curții. Vezi comunele care primesc bani pentru proiecte de apă și canalizare