Sute de legumicultori din Olt, Dolj și Vâlcea, chemați să se asocieze

141

Circa 300 de fermieri din Olt și județele învecinate Dolj și Vâlcea, dar și primari, vor veni la Slatina duminică pentru a discuta pe tema asocierii.

Un forum pe teme de legumicultură aduce la Slatina pe 26 noiembrie sute de legumicultori din trei județe, primari, reprezentanți ai Federației Terra și specialiști în domeniu. Evenimentul este organizat de Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt, în parteneriat cu concernul Syngenta divizia legume, o companie din Elveția care este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de semințe și produse pentru protecția culturilor. Temele dezbătute vor fi “Asocierea legumicultorilor- provocarea viitorului”și “Provocările Syngenta pentru legumicultura românească”.

“Acest eveniment de sfârșit de an va da de fapt startul următoarelor evenimente pe care le vom organiza în perioada imediat următoare. Așa cum spunea un coleg de breaslă, pentru noi, fermierii, iarna este… vara sufletului pentru că în perioada scurtă de repaus  pe care o avem din punct de vedere al muncii câmpului putem să acumulăm informație, consiliere, formare profesională. Deci, avem nevoie de “vara sufletului”. Doar împreună și doar informați vom fi puternici!”, explică Ion Păunel, președintele SPA Olt.