Liviu Dragnea nu mai face față presiunii. Oamenii din propriul partid s-au întors împotriva lui

124

După ce DNA a impus măsură de sechestru asupra averii lui Dragnea, acesta e tot mai denigrat și toată lumea îi cere demisia… inclusiv oamenii din partidul lui.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD.

“Nu să se retragă, că nu se retrage după o carieră fotbalistică şi face meciul de adio. Nu! Să îşi dea demisia. Pentru că degringolada în care se zbate România de astăzi şi PSD de astăzi i se datorează în proporţie de o sută de procente. Deci trebuie să îşi dea demisia pentru a nu fi demis. Ar fi ultima măsură de onoare pe care ar putea să o ia, având în vedere că România este pe descreştere, este, să spunem, în haos, într-un haos evident, e clar, politic şi administrativ. Şi nu cred că haosul poate să guverneze în momentul de faţă”, a răspuns primarul Iaşiului unei întrebări din partea jurnaliştilor.

El a afirmat totodată că “nu mai putem discuta despre PSD în momentul de faţă, ci despre traiectoria acestei ţări”.

“Am reuşit, într-o viteză uimitoare, să atingem şi cel mai scăzut prag al monedei naţionale faţă de euro. Ce putem spune? Treburile merg prost. Încotro România? Înseamnă în jos, din păcate, în momentul de faţă, pe ambiţiile personale ale unui singur om care trage partidul, provoacă membrii de partid să îşi dea demisia, chiar cei reprezentativi, din păcate. Eu cred că s-a mai născut o dată Nero. Un Nero care nu vede decât o singură modalitate de a părăsi tronul, prin arderea cetăţii. Cetatea asta se cheamă, din păcate, România. E păcat că reinventăm pagini rele din istoria acestei Europe”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Procurorii anticorupţie au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul “Tel Drum”, a anunţat, marţi, DNA.