Cadastru gratuit, încheiat la Vișina. Directorul Agenției Naționale, prezent

241

Beneficiară ai primei licitații organizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF), localitatea olteană Vișina a finalizat lucrările. La înmânarea cărților funciare va fi prezent și directorul ANCPI, Radu Ștefănescu.

Mâine, ora 12,00, la sediul Primăriei comunei Vișina, va avea loc întâlnirea ocazionată de înmânarea cărților funciare deschise ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică derulate în această localitate, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Din partea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară vor participa Radu-Codruț Ștefănescu, director general al ANCPI, directori ai oficiilor teritoriale și reprezentanți ai administrației publice locale.

În urma recepției documentelor tehnice, în comuna Vișina a rezultat un număr de 6.141 imobile.

Lucrările de înregistrare sistematică în Vișina au început ca urmare a primei licitații organizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF). În aceeași perioadă, au început lucrările de cadastru general, gratuit pentru cetățeni, și în localitățile Vișina Nouă, Vădastra, Brastavățu, Oboga și Milcov. Aceste lucrări se diferențiază de cele finanțate conform prevederilor OUG nr.35/2016 de modificare și completare a Legii cadastrului și publicității imobiliare nr.7/1996 republicată, prin faptul că lucrările se desfășoară la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale și nu pe sectoare cadastrale din extravilan.

Prin acest program, se urmărește înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

100 de primării din Olt primesc bani pentru cadastrare gratuită