Pasarelă pietonală, zid de sprijin și modernizare pentru varianta de ocolire a Slatinei pe Oituz

464

Singura variantă de ocolire a municipiului Slatina, modernizarea străzii Oituz se află la a doua strigare de finanțare. Administrația locală speră ca proiectul să primească finanțare spre finele anului prin PNDL 2 și se pregătește cu aprobarea documentației de avizare a lucrărilor.

Modernizarea str. Oituz, deși necesară municipiului, nu a primit în vară finanțare prin PNDL2 proiectul nefiind inclus pe lista norocoaselor. Cum multe primării din țară cu proiecte aprobate nu au putut depune documentațiile necesare în termen, există speranța că pe finele anului fondurile vor fi direcționate și spre acest proiect. În acest sens, administrația municipiului se pregătește să aibă în regulă toate avizele, pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de consiliu local fiind inclus și proiectul de hotărâre privind Aprobare documentaţie avizare lucrări de intervenție, inclusiv indicatori tehnico – economici pentru investiţia “Modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina, județul Olt , strada Oituz”.

Proiectul prevede lucrări de modernizare a străzii pe o suprafață totală de aproximativ 31.633mp și include atât modernizarea sistemului rutier, cât și modernizarea trotuarelor și a spațiilor verzi dintre trotuare și partea carosabilă. De asemenea, va fi reabilitat actualul zid de sprijin, de la km 0+163,10 la km 0+463,50 și de la km 0+594,00 la km 0+687,56 , pe partea stângă în sensul de mers spre Pitești, cu înălțimea variabilă cuprinsă între 1 și 3 m, zid care contribuie la menținerea stabilității drumului în această zonă. În vederea stabilizării versantului s-a avut în vedere stabilizarea terasamentului precum și măsuri de colectare și evacuare a apelor din zona afectată și asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță. S-a prevăzut și executarea unui zid nou de sprijin pe o lungime de aproximativ 160m, fundat indirect pe piloți forați,  lungimea totală a parapetului pietonal proiectat fiind de 134 ml.

Pentru decongestionarea traficului și reducerea numărului de accidente ,se propune construcția a unei pasarele pietonale ce va avea lățimea de 3,5 m și lungimea de 7,0 m. Pentru asigurarea unei luminozități optime pe timpul nopții pentru participanții la trafic dar și pentru pietoni, de-a lungul traseului străzii Oituz se vor monta un număr de 56 corpuri de iluminat cu led.

Valoarea totală a investiției se ridică la 19.103,315 mii lei, eșalonată pe doi ani de zile.