Olguța Vasilescu: ‘Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuții cresc salariile’

111

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a făcut declaraţii marţi seară la TVR şi a specificat că bugetarii vor primi cu 4% mai mult pe lună de anul viitor, după ce salariile brute le vor fi majorate cu 25%.

„Noi n-am spus niciodată că prin acest sistem de contribuții cresc salariile. Noi avem alte pârghii să creștem salariile, prin legea salarizării, prin hotărâre de guvern de creștere a salariului minim de economie, prin mai multe beneficii pe care le dăm firmelor inclusiv ucenicia și stagiul de care este bine să mai amintim. Sunt alte pârghii, nu pentru asta am făcut ca să creștem salariile. Este foarte adevărat, chiar și în aceste condiții este o ușoară creștere pe net, deci nimeni nu pierde.”, a subliniat ministrul Muncii.

„Pentru toți bugetarii sunt creșteri de 25% pe brut, asta înseamnă 4% pe net, dar la persoanele cu handicap, la IT-iști, la cei care erau scutiți de impozit până acum creșterile vor fi de 29% tocmai ca să acopere această diferență. Nu va fi o scădere”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.