Polițiștii locali au aplicat zeci de sancțiuni rutiere

273

Polițiștii locali au fost săptămâna trecută cu ochii pe cei care nu au respectat normele rutiere, dar și pe comercianții care nu au respectat legea. În 21 de cazuri, sistemul de monitorizare video al municipiului a alarmat oamenii legii.

Perioada 13 –  19 noiembrie a fost o săptămână încărcată pentru polițiștii locali slătineni care au taxat orice încălcare a legii, fie din din domeniul rutier, fie de altă natură. 89 de sancțiuni a aplicat Serviciului Public Direcţiei Poliţia Locală Slatina.

„Pentru nereguli constatate, polițiștii locali au aplicat  76 sancțiuni contravenționale, segmentate astfel: 59 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare, 10 sancțiuni contravenționale pentru acces interzis, 3 sancțiuni aplicate pietonilor și bicicliștilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis, 4 sancțiuni aplicate pentru încălcări ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina- lipsă autorizație specială de transport. De asemenea, au fost aplicate, 2 sancțiuni contravenționale pentru consum de alcool în locuri publice, 5 sancțiuni contravenționale pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente, 3 sancțiuni aplicate pentru expunerea, vânzarea și prestarea serviciilor în zona căilor de acces si pe spații verzi, iar 3 sancțiuni contravenționale, au fost aplicate pentru depozitarea și stocarea de mobilier uzat în holurile și căile de acces ale blocurilor de locuințe.”, arată Poliția Locală.

În această săptămână, a fost demarată o acțiune pe linia disciplinei în construcții, care are ca principal scop informarea cetățenilor cu privire la acoperișurile tip șarpantă, construite fără a deține autorizație de construire sau nu sunt respectate în totalitate prevederile autorizațiilor de construire. Compartimentul Rutier va acționa pe străzile Libertății, Ecaterina Teodoroiu și Arcului din municipiul Slatina, având ca  obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă marcajele și  indicatoarele rutiere în ceea ce privește, oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor precum și a pietonilor care traversează prin locuri nepermise.