Marius Iancu:  PNL cu “ciuma”, PSD cu creșterea economică

66

Deputatul de Olt Marius Iancu îi atacă pe liberali pe tema moțiunii de cenzură inițiate împotriva PSD, arătând că aceștia sunt contraziși în afirmații de cifrele care arată că România este campioana Europei la creștere economică și-i invită să învețe mai întâi să… scrie frumos.

Liberalii au călcat pedala opoziției și au înregistrat vinerea trecută în Parlament moţiunea de cenzură intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, în textul căreia arată că economia țării a fost destabilizată în cele zece luni de când coaliţia PSD – ALDE a preluat guvernarea.

”În mai puţin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coşul de gunoi promisiunile făcute în campanie şi, odată cu ele, speranţele românilor într-un trai mai bun. Beneficiile unei creşteri economice substanţiale au fost anulate de măsurile populiste şi haotice luate în economie de cuplul de economişti de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri şi a contribuabililor oneşti din această ţară. Minciuna PSDragnea a avut picioare atât de scurte încât, în mai puţin de un an, românii au văzut că programul de guvernare, pus sub titulatura „Îndrăzneşte să crezi”, a fost o iluzie vândută cu maximă neruşinare”, arată liberalii în textul moţiunii de cenzură.

Cel care le răspunde liberalilor este deputatul de Olt Marius Iancu. Acesta a postat pe o rețea de socializare un punct de vedere la adresa moțiunii, în care îi invită pe liberali să studieze mai bine creșterea economică a României.

“După ce au urmărit, cu mare atenție, calendarul de implementare al măsurilor din Programul de Guvernare al PSD și au văzut că suntem în grafic, liberalii au scris o moțiune de cenzură împotriva lui…Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților. Chiar dacă nu au ales bine destinatarul, o moțiune de cenzură face parte din exercițiul democratic. Însă, titlul moțiunii care conține cuvântul devenit, deja, brand pentru PNL- “CIUMĂ” – ne arată că nici cu o nouă conducere și cu o perioada în care ar fi trebuit să se reformeze, PNL nu poate face nici măcar opoziție, dar să mai fie și la putere. Cine le demontează pas cu pas moțiunea lor sunt cifrele care arată că România este campioana Europei la creștere economică, numărul mic de șomeri, marii angajatori din România care susțin trecerea contribuțiilor de la angajat la angajator și au declarat ca nu scad salariile angajaților, dar și milioanele de români care vor reforma în Justiție și eliminarea abuzurilor. Deci, până nu vor învăța să scrie frumos și să critice fapte, nu vorbe, liberalii nici nu pot îndrăzni să creadă că vor câștiga votul de încredere al românilor.“, a postat Iancu.

Moţiunea a fost citită ieri în plenul reunit al Parlamentului, fiind prezenţi 287 de senatori şi deputaţi. Mâine, într-o nouă şedinţă a Birourilor Permanente Reunite, urmează să fie stabilite data şi ora dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură.

Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi, iar pentru a da jos Guvernul Tudose va fi nevoie de 233 de voturi.