Un slătinean, ales președintele de onoare al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători

219
Florin Jianu (foto dreapta)

Premieră în istoria JEUNE- Uniunea Europeană a Tinerilor Întreprinzători: un român a fost ales președinte de onoare. Mandatul slătineanului Florin Jianu este pe perioada 2017- 2020, organizația reprezentând interesele a peste 1,6 milioane de antreprenori din UE.

 

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), fost ministru al IMM-urilor, Florin Jianu a fost ales în funcția de președinte de onoare al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători – JEUNE. Decizia istorică pentru organizația ce reprezintă interesele antreprenorilor europeni a fost luată sâmbătă, 18 noiembrie, la Budapesta, în cadrul Adunării Generale a Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători. Ca urmare a alegerilor organizate, pentru mandatul 2017-2020, conducerea JEUNE are următoarea structură: președinte Andrea Gelfi – Italia, președinte de onoare Florin Jianu – România, prim-Vicepreședinte Patrik Kovács – Ungaria, vicepreședinți Ali Yucelen – Turcia și Alberto Carvalho Neto – Portugalia.

Potrivit CNIPMMR, numirea lui Jianu la conducerea JEUNE a fost făcută ca urmare a rezultatelor deosebite obținute pe parcursul mandatului de președinte, din perioada 2012-2014.

“Mulțumesc reprezentanților celor peste 1,6 milioane de tineri antreprenori din întreaga Europă care mi-au acordat votul lor pentru această poziție. Să fiu președintele de onoare al celei mai mari organizații de tineri antreprenori, înseamnă recunoașterea muncii mele din cadrul acestei echipe performante. Mă onorează faptul că am devenit primul președinte de onoare în istoria celor 25 de ani ai acestei organizații. Urez succes noii echipe executive în frunte cu președintele Andrea Gelfi, reprezentantul uneia dintre cele mai importante organizații europene de tineri antreprenori, Giovanni Confcomercio, Italia. Sunt convins că sub conducerea acestuia, JEUNE se va dezvolta și își va diversifica activitățile în domeniul tinerilor antreprenori. De asemenea, sunt impresionat de dimensiunea globală a organizației noastre și, în calitate de președinte de onoare, voi susține toate proiectele noastre și voi fi parte a viziunii impuse de noul leadership“, a declarat Florin Jianu.

JEUNE — Young Entrepreneurs Organization of the European Union a fost fondată în anul 1994 și este alcătuită din 19 organizații care reprezintă interesele a peste 1,6 milioane de antreprenori. Organizația se axează pe promovarea spiritului antreprenorial, realizarea de inițiative de lobby pentru programele dedicate tinerilor, organizarea de parteneriate cu instituțiile europene care vizează crearea unui dialog permanent pentru dezvoltarea politicilor și programelor dedicate tinerilor antreprenori, implementarea unor proiecte care vizează mobilitatea tinerilor, asigurarea cooperării dintre mediul universitar și cel de business, precum și în facilitarea schimbului de bune practici dintre tinerii întreprinzători.

Florin Jianu are 40 de ani, s-a născut la Slatina, a fost ministrul IMM-urilor o scurtă perioadă la începutul acestui an, dar și în 2014, președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (2008-2016) și ales președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru mandatul 2016-2020.