Sute de elevi din Olt, calificați la etapa națională LuminaMath, cu premii în tabere naționale

631

Circa 350 de elevi din clasele II- VIII s-au calificat la etapa națională a unuia dintre cele mai populare și dificile concursuri de matematică, dotat cu premii în tabere naționale. IȘJ Olt a publicat lista calificaților și centrele de concurs arondate.

 

Numeroși elevi din mai multe zone ale județului, printre care și din mediul rural, s-au calificat la etapa națională a Concursului LuminaMath, cel mai important concurs național de profil, ce se axează atât pe probleme asemănătoare celor studiate de elevi la clasă, cât și elemente de logică menite să le stimuleze candidaților imaginația și gândirea analitică.

Etapa online desfășurată săptămâna trecută a fost promovată de circa 350 de elevi din Olt din clasele II- VIII, cei mai mulți de la clasele primare, iar de la clasa a VIII-a de doar 13 elevi. IȘJ Olt a publicat rezultatele și a stabilit centrele de concurs la nivelul județului pentru desfășurarea probei scrise de pe data de 25 noiembrie: la Școala nr. 3 Slatina și CN Ioniță Asan Caracal.

S-au calificat elevi din Slatina, Balș, Caracal, Corabia, Scornicești și Drăgănești, dar și de la unități de învățământ din meidul rural: Bucinișu, Nicolae Titulescu, Osica de Jos, Izbiceni, Cilieni, Cârlogani, Curtișoara, Rotunda, Strejești.

Elevul care va ocupa primul loc pe județ, pe fiecare clasă în parte, având un punctaj de minim 80 de puncte, va fi premiat cu o tabără națională care va cuprinde și ore de matematică. De asemenea, elevii care vor obține un punctaj de minim 80 de puncte și care se vor clasa în primii treizeci de elevi la nivel național vor fi premiați cu o tabără națională.

Concursul îşi propune atragerea copiilor către ştiințele exacte, creşterea randamentului la matematică, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen şi testele de tip grilă, cât şi pregătirea acestora în vederea susţinerii testelor de tip internaţional.

Elementul de noutate pe care îl aduce acest concurs este îmbinarea sistemului tradițional românesc de evaluare cu sistemul european. Astfel, atât școala, cât şi elevul vor primi câte un raport de evaluare, care va reflecta punctele tari și punctele slabe ale pregătirii elevului. Raportul îi ajută și pe profesori pentru a-și direcționa mai bine eforturile în vederea îmbunătățirii pregătirii elevilor lor.

Concursul LuminaMath este organizat de Lumina, una dintre cele mai importante rețele de instituții de învățământ privat din România, concursul fiind fără taxă de participare.