Fostul şef al CNADNR a decedat

150

Fostul director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) Dorin Gavril Debucean s-a stins din viață la doar 50 de ani.

Dorin Debucean a murit duminică seara după ce a suferit un infarct în locuinţa din Oradea. În ciuda eforturilor depuse de medici, fostul șef al CNADNR a încetat din viață.

Dorin Debucean a fost director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România în perioada 2007-2008, fiind numit la propunerea PNL în guvernarea Tăriceanu. Eliberat în vara acestui an din închisoare, după ce a ispăşit o condamnare pentru fapte de corupţie comise în aceeaşi calitate de şef al CNADNR, la începutul săptămânii trecute, Debucean a fost trimis, din nou, în judecată, la Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, care a produs consecinţe deosebit de grave.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Dorin Gavril Debucean, aflat în stare de detenţie, la data faptei director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că Dorin Gavril Debucean, în calitate de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA Bucureşti, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat două contracte de asistenţă juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistenţă juridică pentru cauze strict determinate şi un onorariu şi alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfăşurare a proceselor.