Alcoolul a lăsat fără permis 8 șoferi într-o zi

130

Acțiunea în trafic desfășurată de polițiștii de la Rutieră în weekend a lăsat numai sâmbătă opt șoferi fără permis după ce aceștia au suflat în aparatul alcooltest.

A fost zi grea sâmbătă pentru șoferii care au tranzitat drumurile Oltului, polițiștii organizând o acțiune în cadrul căreia au fost vizați cei care au înlocuit apa cu alcool.  Iar captura nu s-a dovedit una neînsemnată.

“Ieri, în urma testării cu aparatul etilotest a conducătorilor auto, polițiștii au reținut 8 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce. Aparatul etilotest a indicat, în cazul celor 8 persoane, concentrații de la 0,11 mg/L până la 0, 40 mg/L alcool pur în aerul expirat”, arată IPJ Olt.

Pe lângă cei prinși băuți la volan, oamenii legii au mai constatat și 2 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Astfel, un tânăr de 25 de ani din Redea, depistat pe raza comunei Fălcoiu, conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere iar poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bobiceşti şi cei din cadrul Compartimentului Rutier au depistat pe raza comunei Bîrza un bărbat, de 45 ani, din localitate, în timp ce conducea pe D.J. 644, un autoturism cu plăcuțe cu numere provizorii.  Potrivit IPJ Olt, autorizaţia provizorie de circulaţie era expirată din data de 29 octombrie a.c.