Profesorii înscriși la definitivat, convocați la IȘJ Olt pentru validarea fișelor

120

Examenul Național de Definitivare în învățământ pentru acest an școlar continuă cu validarea fișelor de înscriere în aplicația electronică. IȘJ Olt a convocat pentru joia viitoare candidații înscriși.

Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar. Stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite. Persoanele care nu promovează examenul de definitivare în învățământ pot fi angajate în sistemul național de învățământ preuniversitar numai pe perioada determinată, cu statut de profesor debutant.

Anul acesta, 123 de profesori olteni doresc să obțină definitivatul în învățământ. Ei au fost convocați de IȘJ Olt pentru joi, 23 noiembrie, în intervalul orar 10.00-16.00, pentru validarea iniţială a fişelor de înscriere în aplicaţia electronică.

Examenul este structurat în două etape: I-  susţinerea a două inspecţii de specialitate, ce se vor efectua până pe data de 1 iunie 2018 și evaluarea portofoliului profesional; II – finală – proba scrisă, programată pe data de 18 iulie. Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 27 iulie. Listele nominale cu candidaţii admişi vor fi transmise la Ministerul Educaţiei Naţionale în săptămâna 30 iulie – 3 august, ministerul urmând să valideze rezultatele examenului prin ordin de ministru.