Impozitele și taxele locale la Slatina, supuse transparenței. Vezi dacă plătești mai mult în 2018!

1180

Slătinenii vor plăti și anul viitor taxe pentru înfrumusețarea orașului, pentru acces la teatru, pentru închirierea stadionului, pentru clubul nautic, patinoar sau bazin, la care se adaugă taxele și impozitele locale asupra clădirilor, terenurilor sau mijloace de transport. Primăria Slatina a lansat transparenței publice proiectul privind stabilirea valorilor impozabile, taxelor și impozitelor locale, precum și amenzilor aplicate în 2018. Administrația municipală așteaptă propunerile și opiniile slătinenilor până pe 19 noiembrie, după care proiectul va fi dezbătut în ședință publică și apoi supus aprobării consiliului local.

La fel ca și anul trecut, Primăria Slatina va menține pentru anul viitor aceleași valori ale impozitelor și taxelor locale principale (clădiri, teren, auto), majoritatea stabilite la limita minimă sau una apropiată acesteia, impusă de codul fiscal. Slătinenii vor scoate din buzunar în 2018 mai puțin decât în acest an  în cazul clădirilor nerezidențiale. Proiectul este adus la cunoștința cetățenilor municipiului pe site-ul primăriei.

„Proiectul privind taxele și impozitele pentru anul 2018 a fost postat pe site la capitolul ”Transparență”, unde va rămâne pentru ca oricine are de adus propuneri, opinii ori sugestii să le poată face. Potrivit acestuia, taxele și impozitele locale rămân la fel ca cele percepute în acest an, cu o excepție: este vorba despre impozitul aferent clădirilor nerezidențiale datorat de contribuabilii persoane fizice. Astfel, acest impozit va scădea de la 1% din valoarea imobilului cât a fost până acum, la 0.5% din valoarea de cumpărare a spațiului comercial respectiv“, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al administrației municipale.

Astfel, și în 2018, pentru un apartament de 100 metri pătraţi, spre exemplu, se va plăti tot 232 lei. Pentru impozitul/taxa pe teren intravilan, primăria propune menținerea valorilor practicate în 2016, pentru reducerea impactului produs de aplicarea noului cod fiscal, fiind astfel stabilite valorile minime: pentru zona A- 6042 lei/ha persoanele fizice, 8308 lei/ha persoanele juridice; zona B- 4215 lei/ha pf, 5.797 lei/ha pj; zona C – 2668 lei/ha pf, 3669 lei/ha pj; zona D- 1410 lei/ha pf, 1939 lei/ha pj. Pentru terenurile extravilane, atât persoanele fizice,. Cât și cele juridice vor plăti sume cuprinse între 1 leu- cazul terenurilor cu apă și 53 de lei- pentru vie sau livadă pe rod.

VEZI TARIFE CLUB NAUTIC:

https://realitateaoltului.ro/wp-admin/post.php?post=40596&action=edit

Printre taxele speciale ce se regăsesc în proiectul impozitelor și taxelor locale de anul viitor se numără taxa de înfrumusețare cadru public urban, stabilită la 3 lei/mp pentru persoanele fizice și juridice care realizează construcții pe raza municipiului, banii strânși din aplicarea acestei taxe urmând a se folosi pentru amenajare spații verzi, plantare arbori și arbuști ornamentali, realizare de mobilier urban, refacere alei pietonale și carosabile. Alte taxe speciale se vor aplica pentru accesul la teatru, închirierea stadionului 1 Mai, clubul nautic, patinoar sau bazin. Acestea din urmă au suferit mici modificări.

Record la încasări de taxe și impozite