Zeci de pietoni, amendați de polițiști. Până duminică, sunt vizați vitezomanii

92

33 de polițiști olteni au fost zilele acestea cu ochii mai ales pe pietoni, cei prinși că au călcat atunci când nu trebuie pe zebră sau pe lângă ea fiind “ușurați” la buzunare. Acțiunile continuă pentru depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului.

Acționând în cadrul unei acțiuni naționale a Poliției Române cu obiectiv principal salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului, polițiștii olteni au aplicat 106 sancțiuni contravenționale, zilele acestea în vizorul lor fiind pietonii.

“Miercuri 15 noiembrie, acțiunile polițiștilor rutieri olteni au vizat combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Totodată, cei care au staționat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumurile publice au fost în vizorul polițiștilor. Ieri, 33 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 106 sancțiuni contravenționale pentru indisciplină constatată în trafic.  În urma activității desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 39 de contravenții săvârșite de către pietoni, 35 fiind pentru traversare neregulamentară și 4 pentru deplasare neregulamentară pe partea carosabilă.”, arată IPJ Olt.

Astăzi, polițiștii continuă să acționeze, punând accente pe sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor, iar în perioada 17-19 noiembrie vor fi cu ochii pe conducătorii auto care încalcă regimul legal de viteză.