Cel mai vechi primar PSD a ajuns după gratii

336

Primarul din Prundeni, Ion Horia Horăscu, de la PSD, a fost reţinut în această seară  de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, după ce a fost dus la audieri în urma unor percheziţii ale Direcţiei Generale Anticorupţie şi Parchetului de pe lângă Tribunalului Vâlcea.

În urma perchezițiilor care au avut loc astăzi, primarul localității Prundeni din județul Vâlcea, Horia Horăescu, a fost reținut, după mai bune de o oră de audiere. El este acuzat de luare de mită, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, edilul cu PSD cu 6 mandate la activ ar fi solicitat fonduri de la bugetul de stat pe care le utiliza în alt scop decât cel declarat. El ar fi fost ajutat e o serie de funcționari publici din cadrul instituției pe care o conduce dar și al altor instituții.

Tot astăzi au avut loc și o serie de percheziții la sediile Direcţiei de Finanţe Vâlcea şi Trezoreriei Drăgăşani, precum şi la Primăria Prundeni (Vâlcea), în dosarul privind fapte de corupţie în care ar fi vizaţi şi funcţionari publici. Aceleaşi surse au precizat că persoanele vizate sunt suspectate de fraude cu bani publici.

“În cursul zilei de astăzi, 16 noiembrie 2017, pe baza autorizaţiilor emise de instanţă, se efectuează în colaborare cu lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, 33 percheziţii pe raza judeţelor Vâlcea, Dolj şi municipiul Bucureşti, inclusiv la o instituţie publică”, arăta un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.