Deputații dezbat Legea vaccinării, un ales oltean dă exemplul personal

106

Astăzi, Legea vaccinării intră în primele dezbateri în Camera Deputaţilor, for decizional și se bucură chiar și de susținerea Opoziției. Deputatul de Olt Gigel Știrbu s-a declarat Pro Imunizare și s-a vaccinat antigripal, oferind astfel exemplu personal românilor care ar trebui să se vaccineze nu numai de frica sancțiunilor. Printre susținătorii necesității acestei legi se numără și senatorul PSD de Olt Renică Diaconescu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Senat.

În aceste zile, deputații se pot vaccina antigripal gratuit la Palatul Parlamentului. Dorind să dea exemplul personal, mai mulți liberali au acceptat să se imunizeze. Printre ei, și deputatul de Olt Gigel Știrbu. ʺLiberalii susțin adoptarea legii vaccinării obligatorii iar astăzi am vrut să oferim un exemplu personal. Mai mulți deputați liberali au profitat astăzi de inițiativa “Pro Imunizare” și au făcut vaccinul antigripalʺ, a postat alesul oltean pe pagina de socializare.
Momentul este bine ales, astăzi, Legea vaccinării intrând în dezbateri în Camera Deputaților, după ce societatea civilă şi parlamentarii au depus zeci de amendamente la proiectul adoptat de Senat în urmă cu câteva săptămâni. Pedeapsa cu închisoarea, decăderea din drepturile părinteşti sau eliminarea completă a grupului tehnic responsabil de vaccinare sunt doar câteva dintre propunerile ce urmează a fi dezbătute.
Camera Deputaților este for decizional, după ce senatorii au votat Legea vaccinării prin care au decretat că este timpul să interzică accesul copiilor nevaccinaţi în creşele şi grădiniţele de stat. În plus, părinţii care vor refuza să-şi vaccineze copiii riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Printre susținătorii acestei legi se numără și vicepreședintele Comisiei pentru sănătate din Senat, senatorul de Olt Renică Diaconescu.
ʺ Am avut în lucru şi am trimis în plen o lege foarte disputată: cea a vaccinării. Au fost discuţii aprinse, dar în final am ajuns la o formă care cred că este foarte bună şi răspunde nevoilor actuale ale societăţii româneşti, în ciuda unor critici. Eu, personal, cred că era nevoie de o lege a vaccinării obligatorii care să ne ferească de anumite epidemii. Faptul că în ultimii ani a scăzut rata vaccinării s-a văzut în numeroasele cazuri de rujeolă, ca să dau doar un exemplu. Această lege a trecut de Senat şi, cu siguranţă, va trece şi de Camera Deputaţilor.ʺ, a declarat parlamentarul oltean pentru Realitatea Oltului.

RENICĂ DIACONESCU – Sănătatea românească, între roz şi negru

 

Deputatul Renică Diaconescu: Se impune demararea și finanțarea unui program complet de vaccinare împotriva infecțiilor cu HPV