CAO recomandă: protejați conductele și apometrele de îngheț, să nu rămâneți fără apă!

83

Pentru că noaptea s-au înregistrat deja temperaturi sub 0 grade Celsius, Compania de Apă Olt a lansat pentru cetățeni recomandări privind protejarea conductelor și apometrelor de îngheț.

Ne așteaptă nopți din ce în ce mai friguroase, care vor afecta și conductele de aprovizionare cu apă. Pentru a evita înghețarea conductelor de apă, a robineților, a apometrelor ce poate duce la întreruperea alimentării cu apă a instalațiilor interioare din locuințe, CAO face din timp recomandări populației.

Principalul operator pentru prestarea serviciului public de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate le amintește  cetățenilor Municipiului Slatina că ʺtoate aceste măsuri de prevenire a fenomenului de îngheț intră în responsabilitatea utilizatorilor sau a asociațiilor de proprietari, după caz, deoarece spațiul unde există rețele interioare de distribuție apă reprezintă un drept de bun comun al proprietarilor din imobilul respectivʺ.

Măsuri pentru prevenirea înghețului conductelor de apă și a apometrelor

  • Când temperaturile scad sub 0 grade Celsius, în scările de bloc ferestrele și ușile trebuie să fie închise și verificate, periodic, pentru a evita fenomenul de îngheț.
  • Se recomandă și înlocuirea geamurilor sparte, acolo unde este cazul.
  • În plus, pentru a preveni ca branșamentul de apă și apometrul să înghețe, acestea trebuie izolate corespunzător.