Preotul băut care a omorât un om și a fugit de locul faptei, suspendat din funcție

74

Preotul acuzat și reținut că a omorât un om, apoi a fugit de la locul faptei, aflându-se sub influența alcoolului, a fost suspendat din funcție pe toată perioada desfășurării cercetărilor de către autoritățile în drept.

“Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat cunoștință cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie, pe raza localității Schela, de către preotul Dănuț Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 ani. În baza prevederilor canonice și ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităților Canonice Disciplinare și al Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcție pe toată perioada desfășurării cercetărilor de către autoritățile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun. Având în vedere situația creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieții persoanei accidentate și încredințăm familia îndoliată de sprijinul spiritual și material, precum și de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toți de astfel de grave încercări”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, preotul, de 43 ani, a fost reținut pe bază de ordonanță și în cursul zilei de luni va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.