Incendiile au făcut 11 VICTIME și pagube de peste 6 milioane lei

90

956 de incendii s-au înregistrat în primele zece luni ale acestui an pe raza județului Olt, cele mai multe fiind produse la vegetația uscată. 6 persoane au decedat, iar bunurile distruse de flăcări sunt însemnate.

Din cele 7414 intervenții la care au răspuns prompt de la începutul anului, pompierii olteni s-au luptat cu flăcările de 956 de ori. Focul a izbucnit de 326 de ori la gospodării, anexe și bunuri ale populației, iar de 555 de ori la vegetația uscată. Zeci de persoane și sute de animale au fost salvate de pompieri, însă și pagubele au fost semnificative.

Potrivit ISU Olt, ʺîn urma incendiilor, valoarea estimată a pagubelor este de cca. 6.031.770 lei , iar valoarea estimată a bunurilor salvate este de aproximativ 29.661.900 lei.  Pe timpul acţiunilor de intervenţie au fost salvate 81 persoane, 69 adulţi şi 12 copii, precum şi 464 animale. În ceea ce priveşte numărul victimelor, ne-am înregistrat cu 33 victime, din care 6 decedaţi şi 5 răniţi din incendii, iar 12 decedaţi şi 10 răniţi din alte situaţii de urgenţă ( degajare persoane înecate, răniţi în urma accidentelor rutiere sau a unor explozii fără incendiu etc)ʺ.

Principalele cauze ale incendiilor au fost: vegetație uscată- 555, foc deschis în spații deschise- 94, instalații electtrice defecte- 89 sau coșuri și burlane defecte- 43.

Una dintre intervenţiile deosebite din acest an ale ISU Olt este la incendiul produs în februarie la o societate comercială din Slatina, cu profil în colectarea deşeurilor plastice, pentru lichidarea incendiului fiind necesare forţe din cadrul Detașamentului Slatina, Gărzii Balş, Stației Scorniceşti, precum şi forţe din cadrul serviciilor private pentru situaţii de urgenţă SC TMK-ARTROM şi S.C. Centrul Rivergate S.R.L.