Florin Iordache ia atitudine în scandalul provocat de revoluția fiscală

110

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, luni, legat de ordonanţa de modificare a Codului fiscal, că “sunt foarte multe lucruri anormale” şi trebuie pus punct acestor nereguli.

“Începând cu momentul în care a apărut, ordonanţa îşi produce efecte. Deci, începând cu acel moment, tot ce înseamnă angajator sunt obligaţi să respecte legea. Vă întreb pe dvs.: tatăl dvs. dacă a muncit la o companie de stat şi după 10 ani de zile nu poate să iasă la pensie pentru că acea companie nu a plătit taxele la stat sau dacă tatăl sau părinţii dvs. doresc, în cazul grav, să meargă la spital şi vor să ia o adeverinţă medicală şi angajatorul respectiv nu şi-a plătit datoriile către Casa de Sănătate, vi se pare normal? Sunt foarte multe lucruri anormale şi credem că este momentul în care să punem punct. Adică nu este normal ca o persoană care, cu bună credinţă, vine la serviciu, prestează o anumită muncă şi angajatorul arbitrar nu-şi plăteşte datoriile, indiferent dacă acel angajator este român sau multinaţional“, a afirmat Florin Iordache, întrebat în legătură cu lista ANAF care arată că multinaţionalele nu au datorii la fisc, în schimb companiile de stat au.

Iordache a menţionat că “legea este făcută pentru toată lumea”. “Noi nu facem o lege pentru unii sau pentru alţii, noi facem pentru toată lumea, ca regulă generală care se aplică multinaţionalelor, cât şi companiilor de stat”, a adăugat el.