Sancțiuni usturătoare pentru braconaj piscicol, în Osica de Sus

273

În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt a fost executată o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol.

Jandarmii olteni au depistat pe raza localităţii Osica de Sus un bărbat în vârstă de 31 ani, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial, pe Râul Olt, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de pescuit de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 300 metri şi o ambarcaţiune pneumatică confecționată.

Tot pe raza localității Osica de Sus, au fost depistați alți doi bărbați în vârstă de 40 ți 41 ani, în timp de desfășurau activități de pescuit comercial, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de pescuit de tip setcă confecţionate din plasă în 2 şi 3 fire torsionate în lungime totală de 560 metri și două ambarcațiuni pneumatice.

În toate cazurile s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, au fost aplicate și 22 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.200 lei.