Jandarmii au luat primele măsuri împotriva protestatarilor. Află ce au făcut aceştia

76

Două persoane din cele aproximativ 1000 care au protestat împotriva OUG de modificare a Codului Fiscal, precum şi a proiectelor de modificare a legilor Justiţieiau fost conduse la secţie de jandarmi. Decizia a fost luată după ce au aruncat cu hârtie igienică în sediul PSD.

Cei doi protestatari au fost fost luaţi din faţa sediului PSD şi vor fi amendaţi pentru că ar fi încălcat Legea 61/1991, art. 2, pct. 4, care prevede că “aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau mijloc de transport cu obiecte de orice fel, (…) se sancţionează contravenţional cu sume de la 100 la 500 de lei”.

Protestul organizat în această seară în Bucureşti, la care au participat peste o mie de persoane, s-a încheiat în jurul orei 22,00, după ce manifestanţii s-au deplasat din Piaţa Victoriei, la sediul PSD.

Protestatarii au plecat în marş, în jurul orei 19,00, de la Piaţa Victoriei către sediul PSD de pe şoseaua Kiseleff. Jandarmii au încercat să îi comaseze pe protestatari pe o singură bandă de circulaţie, însă aceştia au ocupat şoseaua Kiseleff, circulaţia rutieră fiind restricţionată între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei.

În faţa sediului PSD, manifestanţii au aruncat cu suluri de hârtie igienică în curtea imobilului şi au strigat lozinci anti PSD.