Ionuț Cocârlău, o primă victorie împotriva Ministerului Educației

153

Magistrații Curții de Apel Craiova au decis zilele trecute ca Tribunalul Olt să judece solicitarea lui Ionuț Cocârlău, fostul elev de la CNV ,,Nicolae Titulescu,,. Acesta a solicitat instanței din Olt să anuleze sancțiunea disciplinară aplicată de conducerea Liceului Teoretic ,,Tudor Vladimirescu,, din Drăgănești, prin care a fost mutat la CNV ,,Nicolae Titulescu,, sancționarea profesorilor care au luat decizia mutării și plata unor despăgubiri morale și materiale în cuantum de 80.000 lei. Solicitarea inițială a lui Ionuț Cocârlău a fost respinsă de Tribunalul Olt.

Anul trecut, Ionuț Cocârlău a decis să dea în judecată Liceului Teoretic ,,Tudor Vladimirescu,, din Drăgănești, Inspectoratul Școlar Județean Olt și ministerul Educației, nemulțumit de decizia prin care fusese sancționat disciplinar prin mutarea la un liceu din Slatina. Disputa dintre elev și conducerea unității de învățământ din Drăgănești a început când Ionuț a cerut decontarea navetei.

Un elev, la judecată cu toți șefii învățământului

În dosarul de la Tribunalul Olt au mai avut calitatea de pârâți, pe lângă cele trei instituții, alte 61 de persoane, foști colegi, profesori dar și reprezentanți ai conducerii liceului.

Instanța olteană a respins solicitarea fostului elev, ajuns acum student al Universității din Craiova. El a contestat decizia Tribunalului Olt iar judecătorii Curții de Apel Craiova i-au dat dreptate și au decis judecarea cauzei de către colegii de la Olt.