Groază în Biserica Ortodoxă. Preot arestat pentru omor!

227

Preotul din comuna gălăţeană Schela care duminică seara, băut fiind, a accidentat mortal un bărbat de 49 ani şi a fugit de la locul faptei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informează surse judiciare.

Potrivit acestora, magistraţii Judecătoriei Galaţi au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele preotului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată, scrie agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, preotul Dănuţ Hohotă, de 44 ani, fusese reţinut pentru 24 de ore, după ce, duminică seara, a accidentat mortal cu autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 49 ani, din Schela, care se deplasa pe partea dreaptă a DJ251K.

,,Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, dar poliţiştii l-au identificat, fiind vorba despre un bărbat de 44 ani, din comuna Schela. Testat cu aparatul Dragger s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se precizează în comunicat.

Pe de altă parte, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a anunţat printr-un comunicat că preotul Dănuţ Hohotă a fost suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept.

,,În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun”, informează comunicatul.