Apar consecințele pentru Liviu Dragnea, după acuzațiile aduse astăzi. Liberalii îi cer demisia din Camera Deputaților!

71
Partidele din opoziţie îi cer demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, după ce acesta a fost citat în această dimineaţă la DNA.

Pe de-o parte sunt liberalii, care merg mai departe şi susţin că nu vor aştepta demisia lui Dragnea, ci vor iniţia procedura de revocare.

“De fiecare dată m-am prezentat şi la DNA, şi în faţa instanţei singur, însoţit – e adevărat – de avocaţi. Condamn orice formă de presiune care se pune asupra Justiţiei. Nu mi se pare normal ca un om, indiferent de ce funcţie are, să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune care să influenţeze într-un fel sau altul desfăşurarea activităţii, fie a instanţelor de judecată, fie a procurorilor. După cum ştiţi, noi am depus o modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât să punem iniţia procedura de schimbare a preşedintelui Camerei Deputaţilor din funcţie. Ar fi trebuit să renunţe de mult, dar, din păcate, Dragnea şi PSD nu înţeleg că într-un stat de drept, într-o democraţie, indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică.”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban la sosirea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De cealaltă parte se află şi USR, care îi cere lui Dragnea să demisioneze din funcţie pentru a se ocupa de problemele pe care le are cu Justiţia.

“Azi dimineaţă, Liviu Dragnea a fost din nou la DNA şi vă propun să ne imaginăm unde ar fi fost România dacă în ultimul an Parlamentul şi Guvernul s-ar fi ocupat cu adevărat de guvernare şi nu de lupta cu Justiţia. USR consideră că această situaţie trebuie să înceteze. Îi cerem lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi să se ocupe de problemele pe care le are cu Justiţia. Nu este posibil ca Guvernul şi Parlamentul să se comporte de un an de zile precum casa de avocatură a persoanelor cu probleme penale şi a domnului Liviu Dragnea”, a afirmat preşedintele partidului, Dan Barna, la o conferinţă de presă.