Colectarea deșeurilor le aduce o școală transformată complet. 15.000 euro- marele premiu râvnit de 17 școli din Olt

183

520 de școli au rămas în cursa pentru un viitor verde “Let’s Get Green!” și pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro. Printre ele, și 17 unități de învățământ din județul Olt. Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în acțiuni ecologice.

750 de școli s-au înscris în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică din România și pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro. “Let’s Get Green!”, proiect organizat de “Let’s Do It, Romania!” în parteneriat cu Kaufland România, a anunțat 520 de școli rămase în competiție, printre care unități din județul nostru din mediul urban: Slatina, Balș, Drăgănești, Caracal, Corabia, dar și din mediul rural: Gîrcov, Stoicănești, Izbiceni, Rusănești, Mihăești, Bălteni, Găneasa și Poganu.

Școlile se vor întrece într-o competiție națională dedicată voluntariatului și protecției mediului, urmând să realizeze activități de instruire a profesorilor, elevilor și de responsabilizare a părinților. Mai exact, aceștia vor învăța ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, cum se colectează deșeurile acasă pentru a le aduce la reciclare. De asemenea, pentru a obține punctaje suplimentare, școlile vor realiza activități de voluntariat în comunitate.

Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Greenpoint Management va acorda și un premiu special de 5000 euro școlii cu cea mai mare cantitate de deșeuri colectată, raportat la numărul de elevi. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

Școlile din Olt rămase în cursa “verde” sunt:

 1. Școala Gimnazială Gîrcov
 2. Liceul Teoretic TUDOR VLADIMIRESCU Drăgănești
 3. Școala Gimnazială Stoicănești
 4. Colegiul Tehnic ALEXE MARIN Slatina
 5. Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș
 6. Școala Gimnazială Izbiceni
 7. Școala Gimnazială Nr 1 Slatina
 8. Școala Gimnazială Virgil Mazilescu Corabia
 9. Școala Gimnazială Rusănești
 10. Școala Gimnazială Mihăești
 11. Colegiul Național Vocațional NICOLAE TITULESCU’ Slatina
 12. Școala Gimnazială George Poboran Slatina
 13. Colegiul Tehnic Balș
 14. Școala Gimnazială ION I. GRAURE Bălteni
 15. Liceul Tehnologic Constantin Filipescu Caracal
 16. Școala Gimnazială Găneasa
 17. Școala Gimnazială Poganu

Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în acțiuni precum:

 • Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi
 • Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu
 • Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă)
 • Campanie de colectare selectivă acasă
 • Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative etc.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Kaufland Romania și se bucură de sprijinul Ministerului Mediului, Ministerul Educației Naționale, Greenpoint Management și Consiliului Național al Elevilor.