ATENŢIE MARE! Avertizări înainte de Black Friday

64

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, sfătuieşte cetăţenii care doresc să cumpere produse de Black Friday, să verifice preţul acestora înainte de apariţia reducerilor, spunând că reprezentanţii instituţiei vor controla să vadă dacă promoţiile din această campanie sunt reale, precizând că circulă zvonul că parte din preţurile aparent reduse nu sunt de fapt reduceri.

Horia Constantinescu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii CJPC Constanţa vor verifica promoţiile din perioada de Black Friday.

“Există informaţii şi circulă zvonul în piaţă că parte din preţurile aparent reduse nu fac parte din reduceri. Vom verifica acest lucru. Îi sfătuiesc pe cei care doresc să aştepte Black Friday să înceapă verificarea preţului produselor pe care doresc să le achiziţioneze, înaintea apariţiei preţurilor diminuate petnru a-şi putea face lumină clară dacă fac o alegere bună sau nu. Mai ales pentru comerţul online noi, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, nu avem şansa să verificăm documentele celui care vinde pe net, să ştim cât era preţul înainte”, a afirmat şeful CJPC Constanţa.

El spune că vor fi verificate prin sondaj câteva produse, urmând să se stabilească astfel care este preţul de vânzare efectiv şi care este preţul pentru Black Friday.

“Putem vedea grilele de preţuri dinainte şi să realizăm în funcţie de vânzări, pentru că există şi zvonul în piaţă că se fac achiziţii speciale, cu preţuri speciale pentru Black Friday. Alegem prin sondaj câteva produse la care să vedem dacă au fost vânzări în trecut, care a fost preţul de vânzare efectiv şi care este preţul de Black Friday”, a explicat Horia Constantinescu.