Ghenciu: Nu am vândut cortul de pe Grădiște, ci doar piețele!

530
foto: arhivă

Piețele Slatinei au încăput pe mâna “unui cetățean de etnie rromă din Drăgănești-Olt”, după cum a confirmat pentru Realitatea Oltului chiar Cristian Ghenciu. În schimb, potrivit acestuia, cortul destinat evenimentelor festive amplasat pe Grădiște nu a fost vândut.

Concesionate pentru un sfert de secol de SC Prima Piaţă 2000 SA, controlată de omul de afaceri Cristian Ghenciu, piețele, bazarele și târgul de săptămână din Slatina au ajuns pe mâna unui clan cunoscut mascaților pentru percheziții în domeniul evaziunii fiscale și spălării de bani. De administrarea piețelor slătinene se va ocupa un membru al clanului Fluture. “Este adevărat, am vândut SC Prima Piață unui cetățean de etnie rromă din Drăgănești-Olt”, a confirmat Ghenciu pentru Realitatea Oltului.

Concesiunea a fost realizată în 2010, în mandatul primarului Vâlcov,  pentru o perioadă de 25 de ani, cu redevență de 7,5 milioane lei.

Potrivit unor surse din primărie, tranzacția nu îngrijorează conducerea administrativă a Slatinei, atâta timp cât noul patron își respectă obligațiile contractuale, administrarea rămânând aceleiași firme, indiferent cine o deține.

În schimb, Ghenciu și-a păstrat cortul de pe Dealul Grădiște, pe care îl administrează de anul trecut pe o altă fimă- Grădiște Hill. Ghenciu a cumpărat de la Primăria Slatina 5000 mp pe Grădiște, contra sumei de 20 euro/mp.

Primării, în cârdășie cu clanul Fluture de la Drăgăneşti