O treime din bursierii Bartolomeu elevi, din Caracal

131

Anul acesta, Liceul Mihai Viteazul Caracal rămâne singurul aplicant la bursele oferite de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu“ elevilor cu rezultate de excepție la învățătură, dar cu o situație materială precară sau cu situații sociale delicate. Șase liceeni au câștigat burse la concursul fundației, reprezentând o treime din numărul bursierilor elevi.

Deși în județ există numeroși liceeni care învață bine și provin din familii cu situații financiare și sociale delicate ( venituri mici, copii mulți, părinți divorțați sau decedați, altele) care ar putea aplica la bursele oferite de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu“, în valoare de 200 de lei pe lună, iar inspectoratul școlar a popularizat demersul fundației, doar sudul Oltului a aplicat și în acest an. Dacă anul trecut 9 din cei 18 bursieri elevi au fost de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal şi „A.I. Cuza“ Corabia, anul acesta 6 din cei 7 aplicanți de la Liceul Teoretic„Mihai Viteazul“ Caracal au  obținut punctaje în urma cărora să fie declarați bursieri.

În total, fundația oferă anual 34 de burse, dintre care 18 pentru elevi – în valoare de 200 lei pe lună, 12 burse pentru studenți- 300 lei pe lună, 3 burse de cercetare pentru masteranzi- 300 lei pe lună și 1 bursă de cercetare pentru doctorat- 400 lei pe lună.

Bursele se acordă pe bază de concurs de dosare în funcție de punctaj, iar pentru studenți și masteranzi pe bază de proiecte de cercetare, pe o perioada de 9 luni, iar bursa pentru doctorat pe o perioadă de 12 luni, începând cu 1 noiembrie 2017.

Pentru anul şcolar şi universitar 2017-2018 şi-au depus dosarul 62 de candidați din întreaga țară.

Elevi de liceu din Olt bursieri:

  1. STAN ANDREEA ELENA – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Cl. A XI- a
  2. SÎRBU MĂDĂLINA CRISTINA – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Cl. A XI- a
  3. PLOPEANU MARIA – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Cl. A XII- a
  4. GRIGORE IRINA DOMNICA – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Cl. A XII- a
  5. TIUGAN DANIELA – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Cl. A XII- a
  6. CREȚU VIOLETA MARIA – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Cl. A XI- a

Fundația a luat ființă în 2008, bazele acesteia fiind puse de către Mitropolitul Bartolomeu din banii obținuți din vânzarea locuinței pe care o deținea în Capitală, acesta retrăgându-se după pensionare la Mănăstirea Văratec.