Marius Vintilă, replici în avion către Liviu Dragnea: “Vă doresc să mergeţi la puşcărie.”

59

Cunoscutul realizator TV Marius Vintilă l-a întâlnit în avion pe liderul PSD, pe care a decis să-l abordeze:

“Ce vă doresc eu e un proces cinstit în urma căruia să mergeți la pușcărie dacă asta meritați.”, i-a transmis Marius Vintilă lui Liviu Dragnea. Jurnalistul a scris că se mândrește cu faptul că este primul român care i-a spus în față ce a avut pe suflet șefului social-democraților.

Marius Vintilă i-a zis președintelui PSD: “În țara asta jumătate din oameni vă urăsc, și aia e jumătatea educată, iar celeilalte jumătăți nu îi pasă de dumneavoastră. Să știți asta”.

“Nu mai aștept sa se stingă luminițele cu centura de siguranță. Vreau să îi vorbesc lui Dragnea înainte să ajungă căruciorul însoțitoarei de zbor în dreptul lui, altfel va fi probabil prea târziu. (Îi spusesem și Irinei; aproape sigur nu va trece pe la ghișeele prostimii, odată aterizat.)

Mă ridic. Ajung în dreptul lui. Dragnea e cu o carte deschisă în mâini, pare că efectiv (!) citește. Un bodygurd de-a dreapta, celălalt pe același rând dar peste culoar, la geam. Avionul e cu două șiruri de câte două scaune. Cer voie să mă așez pe locul liber de vis-à-vis de Dragnea, în stânga culoarului. Bodyguardul mă lasă.

Eu: – Domnu’ Dragnea, mă numesc…(mi se pare de bun simț să mă prezint), și am lucrat ceva ani în mass-media. Aș vrea să vă spun câteva lucruri. (Se ițesc câteva capete care ascultă interesate ce spun. Îmi cam tremură vocea.)

Dragnea: (ridică privirea din carte, mă privește în ochi, așteaptă…)

Eu: – Aș fi vrut să pot să mă întâlnesc întâmplător cu cel mai puternic politician din țara mea și să îl felicit pentru activitatea pe care o are. Dar fiind vorba de dumneavoastră trebuie să vă spun…că eu cred că vă bateți joc de țara asta și mințiți un popor întreg. Vreți să legalizați hoția… (nu îmi vine să cred ce îi spun lui Dragnea!)

Dragnea (mă întrerupe): – …pe ce vă bazați?

Eu: – Domnu’ Dragnea, sunteți un politician bun. Mă uit acum în ochii dumneavoastră și îmi vine să vă cred. Dar amândoi știm adevărul. Ce vă doresc eu e un proces cinstit în urma căruia să mergeți la pușcărie dacă asta meritați. (Nimănui până acum nu i-am mai dorit pușcăria drept în față.)

Dragnea: – Așa să fie. Deocamdată lumea pare să fie de acord cu…

Eu (îl întrerup): Care lume? Domnu’ Dragnea, în țara asta jumătate din oameni vă urăsc, și aia e jumătatea educată, iar celeilalte jumătăți nu îi pasă de dumneavoastră. Să știți asta.

Mă ridic să plec, dar mă întorc…

Eu: – Atât am vrut să vă spun dacă tot am avut ocazia să stau de vorbă cu dumneavoastră. Am ales să nu tac, ca ceilalți oameni din avion care v-ar fi spus probabil același lucru. Și dacă credeți că e bine ce faceți, faceți în continuare.Şi(chiar că) plec”, a scris Marius Vintilă.