SURSE: Bercea, noul patron al piețelor din Slatina și al cortului de pe Grădiște

2015
foto: arhivă

Concesionate pentru un sfert de secol, piețele, bazarele și târgul de săptămână din Slatina au ajuns, potrivit unor surse, pe mâinile lui Felix Bercea. Ghenciu ar fi vândut Prima Piață 2000, societate care mai deține și 5000mp pe Dealul Grădiște.

În 2010, primarul Vâlcov decidea concesionarea mai multor servicii ale administrației municipale, printre care și pieţele agroalimentare, bazarele şi târgurile din Slatina. Administrarea a fost preluată pentru o perioadă de 25 de ani, cu redevență de 7,5 milioane lei, de SC  Prima Piaţă 2000 SA, controlată de Cristian Ghenciu, membru marcant al PDL Olt. Deși cele 7 piețe luate pe hârtie în administrare sunt o fabrică de bani, fără a fi nevoie de mari costuri de întreținere, obligația prevăzută în contract pentru concesionar s-a limitat doar la investiția de 2 milioane lei pentru trei piețe.

Sătul de drumuri la DNA după încrengăturile financiare cu fostul său șef de partid și prevăzând că la final nu se va mai alege cu mari lichidități, se spune că Ghenciu vrea să se pună la adăpost pentru zile negre. Iar gura târgului vorbește că a și trecut la fapte: ar fi vândut firma fratelui lui Bercea Mondial. Astfel, noul patron al piețelor slătinene ar fi Felix Bercea care a preluat și cortul de pe Grădiște, Prima Piață fiind deținătoarea a 5000mp pe Dealul Grădiște, cumpărat de la Primăria Slatina contra sumei de 20 euro/mp.

Legal, tranzacția nu îngrijorează conducerea primăriei, atâta timp cât noul patron își respectă obligațiile contractuale, administrarea rămânând aceleiași firme, indiferent cine o deține.