Rareş Bogdan îi răspunde dur medicului Răzvan Constantinescu

95

Răzvan Constantinescu a publicat un mesaj revoltător pe Facebook la adresa protestatarilor antiguvernamentali.

“CĂ TOT SUNT FURIOS… anunț de pe-acum că blochez din prima secundă orice idiot care anunță pe Facebook că merge sau că a fost în Piața Victoriei! Distrugere programatică? Cum a ajuns cel mai mare spital din RomâniaNicușor Constantinescu, decizie instanță. Lovitură primită Medic, întâlnire cu Iohannis în SUA. Președintele, răspuns memorabil Când vi s-au închis spitalele, ați stat ca niște șobolani, că nu v-a convocat Securitatea, boilor! Să vă facă Tudor Chirilă și cu Rareș Bogdan endoscopie, clar?!”, scrisese medicul pe Facebook înainte de protestele de duminică seară.

Rareș Bogdan i-a răspuns acestuia în emisiunea de luni seara. “Eu și Chirilă nu ne ocupăm de endoscopii și nici de scos oameni în stradă, doar le explicăm ce este bine și ce este rău. Poziția dumneavoastră este mai mult decât mizerabilă.”, a declarat Rareș Bogdan.

“Răzvan Constantinescu a anunțat pe Facebook, în această seară, că nu îi va trata pe pacienții despre care află că au fost în centrul Iașiului sau în Piața Victoriei la proteste. Doctorul acesta se miră de ce respectul pentru unii medici scade în România în loc să crească. Domnule doctor, noi nu ne pricem la endoscopii, dar vă spunem un singur lucru: modul acesta de a reacționa este desconsiderant, rușinos și mizerabil pentru un om care a făcut 12 ani de studii superioare. Medicina este cea mai grea meserie. Am un respect deosebit pentru doctori, chiar și pentru domnul Răzvan Constantinescu care s-a dilit la bătrânețe. Eu și Chirilă nu ne ocupăm de endoscopii și nici de scos oameni în stradă, doar le explicăm ce este bine și ce este rău. Poziția dumneavoastră este mai mult decât mizerabilă. Nu aș vrea să fiu pacientul dumneavoastră. Pe mine, probabil, m-ați otrăvi, dar asta este viața”, a spus Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Replica lui Răzvan Constantinescu a venit în miez de noapte.

“UN DERBEDEU MINCINOS: RAREŞ BOGDAN. Eu continuu să mă amuz. Blochez tefelei şi ascult televizorul. Însă, până astazi, nu am crezut că domnul Rares Bogdan este chiar ticălos. Eu credeam că este doar prost. Îmi spuseseră prietenii că a interpretat tendenţios postările mele cu desfiinţarea institutului şi cu idioţii care acum protestează pentru nimic. Ei, bine, nu este aşa! Domnul Bogdan a minţit fără să clipească, a citit minciuni, a inventat.

Pe lângă faptul că a redat poticnit şi agramat (“s-a închis spitalele”), dumnealui a citit lucruri inexistente în postarea mea, cum ar fi “de-acum, să vă trateze Tudor Chirilă şi Rareş Bogdan, că eu refuz să vă mai tratez!”, inventând totodată şi o referire la Piaţa Unirii din Iaşi, deşi în postare figura doar Piaţa Victoriei (adică participanţi bucureşteni, nu ieşeni). În plus, domnia sa plasa postarea mea după manifestaţie (“în seara asta”), deşi publicarea fusese sâmbătă la 15:47, cu o zi înainte de a se aduna prostovanii, când nu aveam de unde să ştiu că vor exista “proteste” şi în alte oraşe.

Dacă are cineva înregistrarea emisiunii, îl rog să mi-o trimită, că vreau să mă distrez puţin cu mititelul în perioada următoare”, a fost mesajul transmis de medic.