Guvernul decide soarta controversatului transfer de contribuţii

29
Prima sedinta a guvernului, dupa remanierea ministrilor Transporturilor, Fondurilor Europene si Dezvoltarii, a avut loc, miercuri 17 octombrie 2017, la Palatul Victoria. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Guvernul Tudose va decide în şedinţa de miercuri, trecerea constribuțiilor sociale din sarcina angajatorilor în sarcina angajaților.

Luni trebuia să aibă loc o şedinţă de extraordinară consacrată adoptării măsurilor fiscale, după ce aceasta a fost amânată vineri. La un eveniment al Asociaţiei Muncipiilor, premierul a spus că miercuri este şedinţa de Guvern, însă a exclus discutarea transferului contribuţiilor către angajaţi. Ulterior, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, l-a contrazis pe premier și a declarat că a avut o discuţie cu premierul Mihai Tudose şi cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar ordonanţa de urgenţă privind noile măsuri fiscale va intra miercuri în şedinţa de Guvern.

O parte a patronatelor și sindicatelor a contestat măsura trecerii contribuțiilor la angajați, susținând că măsura poate duce la o diminuare a salariilor nete. Pe de altă parte, confederaţiile patronale reprezentative la nivel naţional susţin măsurile fiscale anunţate de Guvernul României, potrivit unui comunicat de presă al reprezentanților acestora.