Elevii claselor terminale din Olt se pregătesc de SIMULAREA examenelor naționale

569

Luna aceasta, elevii claselor a VIII-a și a XII-a din Olt vor susține simularea probelor scrise ale examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională. IȘJ Olt a postat astăzi structura subiectelor la matematică și precizări referitoare la materie.

27 noiembrie este data în care elevii claselor terminale din Olt sunt în emoțiile simulărilor la  limba română, iar pe 28 noiembrie la matematică. Inspectoratul Școlar Județean Olt va organiza simularea județeană a probelor scrise ale examenelor naționale, verificând astfel gradul de pregătire al elevilor, dar și obișnuindu-i pe aceștia cu emoțiile, subiectele și procedura de susținere a Bacalaureatului și Evaluării Naționale din acest an școlar. În acest sens, IȘJ Olt a postat astăzi pe site programa la matematică din acest an școlar, structura subiectelor şi precizări referitoare la materie.

Potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educaţiei, simularea națională a evaluării naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a se vor da simultan şi vor începe pe 13 martie cu proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 15 martie, elevii de clasa aVIII-a vor da simularea la matematică, iar cei de a XII-a, pe cea la proba obligatorie, în funcţie de profil, matematică sau istorie. Pe 17 martie, liceenii vor susţine simularea la proba la alegere, iar pe 31 martie vor fi afişate rezultatele simulărilor.

Bacalaureatul din anul școlar 2017/2018 va începe mai devreme decât până acum, chiar din timpul anului școlar. Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai. Astfel, prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe pe 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată în zilele de 16, 19 și 20 februarie de evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc pe 25 iunie. Proba Ec) – proba obligatorie a profilului este programată pe 27 iunie, iar utima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura pe 28 iunie.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 are următoarea structură: 10 – 13 iulie înscrierea candidaților, 20 august- 31 august susținerea probelor.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 4 – 8 iunie 2018, prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va avea loc în data de 11 iunie 2018. Următoarea probă scrisă, cea la Matematică, se va desfăşura în data de 13 iunie 2018.

Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2017 – 2018, cursurile şcolare pentru clasa a VIII-a se vor finaliza vineri, 8 iunie 2018.