150 de kilometri de autostradă pentru 2018

50

Felix Stroe, ministrul Transporturilor are ca obiectiv pentru anul 2018, ca cel puțin 150 de kilometri de autostradă să fie dați în folosință .

Acest anunț a fost făcut în Comisia de Transporturi din Camera Deputaților și conform ministrului,  ”în această perioadă se lucrează intens pentru a se face recuperări” iar în Ministerul Transporturilor există 18 autostrăzi în lucru, pentru fiecare în parte fiind desemna câte un departament special, care are ca obiectiv monitorizarea și supravegherea lucrărilor.

O măsură care va facilita investițiile, conform ministrului Transporturilor, este separarea din CNAIR. Vor fi despărțite partea de investiții de cea de mentenanță a autostrăzilor. ”Se lucrează din mers la această măsură și va intra în funcțiune CNIR (Compania Națională de Investiții Rutiere)”, a spus Stroe.

O altă măsură anunțată de ministrul Transporturilor privește Dunărea. El a explicat că, în acest moment, partea bulgară nu este interesată de dragajul Dunării, dar s-a obținut acordul verbal, urmează și cel scris, din partea bulgarilor pentru ca partea română să efectueze întreg dragajul pe Dunăre.

”Odată finalizat dragajul pe Dunăre, estimarea noastră este că va spori transportul comercial de patru sau cinci ori față de cât este în prezent, ceea ce va face mult mai atractiv portul Constanța”, a mai spus ministrul.