Marele Premiu și locul II la Festivalul “Maria Lătărețu” au ajuns în Olt  

403

 Trofeul Festivalului Naţional de Folclor al Copiilor ,,Maria Lătăreţu” a ajuns anul acesta în Olt. La fel și locul II, dar și un Premiu Special.

Vocile tinere, dar de excepție ale interpretelor din județul nostru au captat atenția juriului festivalului național dedicat “Reginei cântecului românesc” Maria Lătărețu, care a acordat Trofeul anul acesta Oltului.

16 concurenți din Olt cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani s-au înscris anul acesta alături de alți 48 din județele Gorj, Mehedinți, București, Vaslui, Vâlcea și Dolj la preselecțiile organizate pentru Festivalul Naţional de Folclor al Copiilor ,,Maria Lătăreţu”. Șase au ajuns în concursul organizat sâmbăta aceasta în capitala Gorjului, încercând să demonstreze juriului și publicului prezent că sunt demne urmașe ale așa-numitei Privighetoare a Gorjului, Crăiasa sau regina cântecului românesc sau Ella Fitzgerald a României, festivalul fiind organizat cu doar trei zile până la împlinirea a 106 ani de la nașterea marii artiste.

Marele Premiu și Trofeul Festivalului au fost câștigate anul acesta de Roberta Buzurin din Slatina, 12 ani, elevă la CNV N Titulescu. Ediția a VI-a a festivalului a adus pentru Olt un alt Trofeu, cel al locului II, câștigat de Elisa Popovici, 8 ani, din Balș, elevă a Liceului Petre Pandrea.  Iar Ana Costache, din Potcoava, a primit Premiul Special. Elisa și Ana activează în Grupul Vocal Mlădițele Oltului, pregătit de prof. Victorița Cică, iar Roberta este pregătită în prezent de tatăl ei, Daniel Buzurin.

Cele trei câștigătoare sunt eleve ale Școlii Populare de Artă Slatina.

Preselecțiile la Festivalul de Folclor Maria Lătărețu, luate cu asalt de olteni