Klaus Iohannis cere amânarea modificărilor fiscale

42

Klaus Iohannis îi acuză pe cei din PSD că nu au discutat cu specialiștii atunci când a propus modificările Codului Fiscal.

”Cred că vă amintiţi că acum puţine zile, săptămâna trecută, mi-am arătat întregul scepticism faţă de anunţatele modificări în legislaţia fiscală. Am numit acest comportament al PSD în materie o ţopăială fiscal-bugetară şi tot ce am văzut la televizor şi tot ce am auzit şi astăzi îmi confirmă că evaluarea mea a fost cât se poate de exactă. Aş fi preferat să văd astăzi un Guvern hotărât să facă evaluări serioase, să avem simulări făcute de adevăraţi specialişti, să vedem dacă aceste măsuri sunt într-adevăr cele mai bune sau nu. Nu am văzut aşa ceva, am văzut în schimb întâlniri tot între aceiaşi politicieni care au ieşit tot cu aceleaşi opinii. Nu am mai discutat cu premierul. Am văzut cu toţii că în afară de iniţiatori toată lumea este împotriva acestor modificări. Cred că trebuie să dea de gândit oricui care doreşte să facă modificări atât de ample şi vede că nu vrea nimeni să meargă pe aceeaşi linie. Cred că minim, minimorum s-ar impune o amânare semnificativă, un studiu foarte bine fundamentat şi atunci lucrurile se pot discuta în linişte. După părerea mea, este total, dar total inoportun să se ţintească ca şi dată de implementare 1 ianuarie 2018. Vom vedea ce se întâmplă în Guvern. Această bulversare a fost provocată de coaliție, ei trebuie să rezolve, nu e nevoie de consultarea președintelui.

Aceste modificări sunt cârpeli, eu așa le văd. Legea salarizării nu a fost gândită foarte profund, iar pentru a o aplica e nevoie de astfel de cârpeli. Eu am promulgat legea salarizării, dar nu mi le însușesc, ele sunt promovate de Parlament. Ar fi ceva foarte interesant ca eu să pot să opresc astfel de legi prost făcute.”, a declarat Klaus Iohannis.