Bărbat din  Balș, ARESTAT pentru trafic de persoane. A dus “la produs” două tinere

2346

Un bălșean în vârstă de 45 de ani a fost arestat, anchetatorii stabilind că în 2014 ar fi dus în Italia două tinere, pe care le-a obligat să practice prostituția.

Poliţişti de combatere a criminalității organizate din Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Olt, au depistat un bărbat bănuit de trafic de persoane. Cel în cauză a fost reținut, iar vineri  pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. El este cercetat pentru săvârşirea infractiunilor  de constituirea unui grup infracțional organizat şi trafic de persoane.

“În fapt, cel în cauză este bănuit că, în cursul anului 2014, împreună cu alte persoane, ar fi transportat în Italia, prin promisiunea asigurării unor locuri de muncă, două tinere, pe care, prin folosirea de violenţe şi ameninţări, le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lor.”, precizează un comunicat al poliției Române.

La activitate au participat și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.