Protest la Slatina. „Marşul pentru Justiţie – Nu suntem o naţie de hoţi!“

186

Slătinenii care vor să protesteze cu privire la pachetul de legi din domeniul Justiției sunt invitați să se adune, astăzi, în fața Prefecturii, începând cu ora 16.00. Evenimentul creat pe Facebook vizează locuitorii a zeci de orașe din țară dar și din străinătate.

Evenimentul intitulat „Slatina – Marşul pentru Justiţie – Nu suntem o naţie de hoţi!“ este anunţat pe Facebook.  Organizatorii susțion că au două motive pentru care au creat evenimentul: faptul că proiectul de modificare a Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen, într-o formă contestată inclusiv de magistraţi, dar și raportul negativ dat tunui proiect de lege conform căruia condamnaţii penal să nu poată ocupa funcţia de preşedinte al ţării.

Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă.“, susțin orgtanizatorii.

Astfel de evenimente vor avea loc astăzi și în Bucuresti, Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Alba Iulia, Arad, Târgu-Mureş, iaşi, Sibiu, Constanţa, Suceava, Rădăuţi, Oradea, Craiova, Braşov, Târgu Ocna, Deva, dar și la Zurich, Paris și Berlin.