PROTESTE în București. Află de ce au ieșit bucureștenii în stradă

57

Peste 150 de persoane de diferite vârste au protestat în Parcul Izvor din București, împotriva obligativităţii vaccinării. Protestarii au adus cu ei și o staţie de amplificare şi flutură mai multe steaguri ale României. Tenorul Vlad Miriţă a cântat “Deşteaptă-te Române”.

Protestatarii se opun obligativității vaccinării. Ei au bannere pe care este scris: “Vrem medici, conştiinţă, nu funcţionari publici”, “Libertatea e un drept, vaccinarea e o alegere”, “Vaccinarea obligatorie este încălcarea drepturilor omului, încălcarea proprietăţii”, “Unde există risc, trebuie să existe alegere”, “Vrem sănătate şi acces la servicii medicale decente, nu vaccinări obligatorii”, .”Mai sunt 15 zile până la votarea de către Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind vaccinarea populaţiei în România şi ne-am gândit să tragem un semnal de alarmă prin intermediul căruia opinia publică, dar şi parlamentarii români, să realizeze că acest proiect de lege este unul neconstituţional, încalcă şi alte legi naţionale, dar şi internaţionale, convenţii şi tratate la care România a achiesat. Din păcate, populaţia nu cunoaşte faptul că prin intermediul acestui proiect de lege vor fi vaccinaţi şi adulţii, anumite clase socio-profesionale vor fi beneficiare ale acestui proiect. Nu se cunoaşte faptul că, în cazul unei epidemii, întreaga populaţie va fi vaccinată, iar din păcate, declanşarea epidemiei se poate face, conform proiectului de lege, şi în urma unei recomandări a OMS, ceea ce, în opinia noastră, nu ar fi un lucru normal, corect”, a declarat preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, Costel Stanciu.

Potrivit acestuia se impune o campanie de informare a populaţiei care să dureze mai mulţi ani. Câțt privește viitoarele accțiuni, protestatarii au promis că  ele vor continua în același loc, în fiecare zi de luni în săptămânile care vor urma.

Protestatarii susțin că nu sunt împotriva vaccinării ci a impunerii obligativității vaccinării.