Locuință făcută scrum în urma unui incendiu

97

Un bărbat din Piatra Olt, sat Bistrița Nouă. a rămas fără agoniseala de-o viaţă. Locuinţa alcăturită din două camere i-a fost distrusă noaptea trecut de un incendiu. Din tot ce agonisise omul doar două butelii au mai fost salvate. Pentru a stinge incendiul, pompierii au intervenit cu două autospeciale mai bine de o oră și jumătate. Din fericire proprietarul a ieșit la timp din locuința cuprinsă de flăcări.

Proprietarul a observa focul prea târziu pentru a interveni. El a sunat la 112 și a cerut sprijinul salvatorilor. În urma apelului de urgență, la fața au ajuns pompierii din Slatina cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi un echipaj SMURD.

„În momentul sosirii echipajelor, locuința, cu suprafață de circa 80 de metri pătrați, ardea generalizat”, a declarat Alin Băsăsceanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Intervenția pompierilor a durat, potrivit sursei citate, aproximativ o oră și jumătate, locuința și bunurile din interior fiind distruse în totalitate.

Pe timpul intervenției, cu riscul propriilor vieți, militarii au evacuat două butelii de aragaz pentru a evita producerea unei explozie.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect sau improvizat.