Știrbu pune piatra de temelie la noul TVR Craiova

318

Deputatul de Olt Gigel Știrbu, preşedinte al Comisiei de Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaţilor, va pune astăzi piatra de temelie a noului sediu al TVR Craiova.

Alături de conducerea Televiziunii Române, reprezentată de Doina Gradea -director general al SRTv,  Raico Cornea- director TVR1, Mircea Neacşa- director TVR3, Sorin Burtea- director Studiouri Centrale și Camelia Pătru- coordonator economic şi administrativ TVR3, astăzi la evenimentul de începere a lucrărilor de construcție la noul sediu al TVR Craiova vor participa și Radu Preda- preşedinte al Comisiei de Cultură şi Media din Senatul României  şi Gigel Ştirbu- preşedinte al Comisiei de Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaţilor.

Investiţia,  în valoare de  5.241.350 lei este realizată doar din fonduri proprii și reprezintă o necesitate pentru echipa olteană după ce în anul 2005  o parte a studioului  a fost distrusă într-un incendiu. Noua clădire va fi destinată spaţiilor de producţie şi de birouri şi va cuprinde 2 studiouri tv pentru realizarea de emisiuni și transmiterea jurnalelor de ştiri.

Studioul teritorial TVR Craiova a fost deschis la 1 decembrie 1998 și acoperă şapte judeţe din sud-vestul României.